Yogen Früz nazwany jedynym mrożonym jogurtem w Brazylii

yogenfruz-brazil blog 

Popularność mrożonych jogurtów eksplodowała w Brazylii w wyniku ciągłego powstawania nowych firm jogurtowych i wyrastających franczyz. Ta ostatnia fala popytu wywołała zaciekawienie brazylijskiego Stowarzyszenia Konsumentów (brazylijski odpowiednik kanadyjskiej Agencji Inspekcji Żywności), które zdecydowało się pobrać próbki i przetestować laboratoryjnie "mrożony jogurt" z każdego, z ośmiu głównych graczy (Yogen Früz, Yogolove, Yoggi, Yogoberry, Yofoira, Tutti Frutti, Bendita Fruta i Yogofresh) na rynku. Próbki te były analizowane w celu ustalenia, czy posiadają bakterie, tłuszcz i cukier odpowiadające treści wymogowi etykietowania jogurtu stawianemu przez Ministerstwo Rolnictwa Brazylii i Agencji Zdrowia w Wielkiej Brytanii.

Kultury bakterii dodawane do mleka są najbardziej istotnym komponentem w tworzeniu jogurtu. Każdy gram jogurtu wymaga minimum 10 000 000 * żywych bakterii. Dlatego, Stowarzyszenie Konsumentów wyraziło zdziwienie, że z wszystkich ośmiu próbek mrożonego jogurtu, które pobrali, tylko jedna sprostała minimum. Od Bendita Fruta 110 /g * do Yoforia na 280 000/ g *, żadna z próbek nie zbliżyła się wynikiem do Yogen Früz 94,000,000 w / g.

brazil chrt

Nie, to nie literówka.  Jogurt Yogen Früz Ü serve zawiera prawie 336 razy więcej dobrych  bakterie od czołowego produktu kolejnej firmy na liście, tym samym wyprzedzając ją  w swojej branży o minimum 940 %.

Skoro już jesteśmy zadowoleni z wyniku tego testu, chcielibyśmy zobaczyć, że inne kraje na całym świecie, podążają brazylijską inicjatywą, by utrzymywać standardy produktów. Konsumenci powinni być świadomi, że jedzą zdrowy i pyszny jogurt, a nie coś, co może być opisane jako podawany w jogurcie mrożony krem.

____________ 

* wartości pobrane ze strony Stowarzyszenie Konsumentów

limpeza-do-jornal mOryginalny artykuł z gazety, która opublikowało informację i jej strona internetowa

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com