Yogen Früz serwuje swoim klientom prawdziwy, naturalny jogurt mrożony

...a konkurencja oferuje jogurt mrożony w proszku

Jogurt mrożony cieszy się ostatnio w Polsce sporą popularnością, ponieważ coraz więcej osób stawia na lżejszy i zdrowszy tryb życia. Jogurt mrożony zawiera znacznie mniej tłuszczu i kalorii niż lody, smakuje równie wspaniale i jest dużo zdrowszy. Zanim jednak kupimy kolejną porcję mrożonego jogurtowego deseru, warto zadać sobie dwa bardzo ważne pytania:

  1. Czy jogurt mrożony, który spożywam powstaje na bazie jogurtu w proszku czy prawdziwego, naturalnego mrożonego jogurtu?
  2. Czym różni się jogurt mrożony w proszku od prawdziwego jogurtu mrożonego?

deserJeśli nasz deser kupiliśmy w Yogen Früz, wystarczy nam odpowiedź na pierwsze pytanie. Bardziej prawdziwego i naturalnego jogurtu znaleźć się nie da. Różnicę czuć też w smaku. Prawdziwy jogurt ma bogatszy smak oraz gładszą, bardziej kremową konsystencję i jest w 100% przepyszny!

Odpowiedź na drugie pytanie jest natomiast następująca:

Mieszanka w proszku do sporządzenia jogurtu mrożonego

  • Jogurt mrożony w proszku ma bardzo długi okres przydatności do spożycia.
  • Przechowywany jest w suchym miejscu – bez konieczności posiadania elektrycznego sprzętu do przechowywania.
  • Łatwiejsza dostawa – dostawca nie musi zapewniać dystrybucji produktów mrożonych.
  • Po wymieszaniu proszku z wodą lub mlekiem gotowy produkt może zawierać drobne grudki lub po zmrożeniu w produkcie może być widoczny proszek.
  • Mieszanki w proszku nie zawierają żywych kultur bakterii.
  • Mieszanki w proszku nie zawierają żywych probiotyków.
  • Smak nie dorównuje swoim bogactwem smakowi prawdziwego mrożonego jogurtu.
  • Konsystencja produktu może stanowić problem. Jeśli produkt mieszany jest przez różnych pracowników, za każdym razem może smakować inaczej.
  • Ciężko stwierdzić, ile jogurtu tak naprawdę zawiera nasza porcja. Skoncentrowanie proszku użytego do sporządzenia jogurtu zależy od sprzedawcy oraz od wysokości zysku, jaki właściciel chce osiągnąć z każdej porcji. Produkt powstały po dodaniu zaledwie łyżeczki proszku do dużego zbiornika napełnionego wodą może być oferowany jako jogurt mrożony.

Prawdziwy, naturalny jogurt mrożony

  • Yogen Früz produkuje prawdziwy, naturalny jogurt naturalny wytwarzany w Polsce. Nigdy nie używamy jogurtu w proszku.
  • Jogurt mrożony Yogen Früz zawiera żywe kultury bakterii poprzez zaszczepienie wzbogaconego mleka jednymi z najlepszych kultur bakterii jogurtowych i pozostawienie ich na około 6 godzin do inkubacji, dzięki czemu udaje nam się uzyskać jogurt zawierający więcej substancji stałych oraz bardziej jogurtowy smak.
  • Przed zamrożeniem w każdym gramie jogurtu Yogen Früz (zaszczepionego bakteriami Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus – kulturami bakterii, dzięki którym powstaje jogurt) znajduje się ponad 12 milionów bakterii jogurtowych. W procesie mrożenia ginie jednak ok. 40% z nich, co oznacza, że w jednym gramie zmrożonego produktu pozostaje ich około 7 milionów. Same te kultury bakterii dostarczają aż 700-800 milionów bakterii jogurtowych w jednej kostce jogurtu.
  • Ponadto do naszego jogurtu dodajemy bakterie probiotyczne w ilości przekraczającej miliard bakterii w jednej kostce jogurtu (porcji). Oznacza to, że każda kostka jogurtu zawiera sporo ponad 1,5 miliarda żywych bakterii, z których 1 miliard to bakterie probiotyczne szczepu F19 (L. Paracase), pozostałe zaś to bakterie szczepu L. bulgaricus i S. thermophilus.
  • Probiotyki same w sobie są „dobrymi" bakteriami, a dzięki spożywaniu pokarmów zawierających probiotyki „dobre" bakterie występują w żołądku i jelitach w większej proporcji od tych „złych". Probiotyki spożywane jako suplementy żywieniowe lub w naturalnym produkcie spożywczym są korzystne dla zdrowia żołądka i jelit. Te „dobre" bakterie pomagają chronić nasz organizm przed infekcjami i zachować zdrową barierę dla zarazków i wirusów.
  • Badania dowodzą, że do korzyści płynących ze spożywania probiotyków należą również: poprawa trawienia, wzmocnienie układu odpornościowego, lepsze przyswajanie wapnia, poprawa poziomu cholesterolu, zmniejszenie problemów z trawieniem laktozy, jak również zwalczanie wrzodów.
probiotic

Z myślą o osobach chorych na cukrzycę i stosujących niskokaloryczną dietę jogurt mrożony marki Yogen Fruz dostępny jest w wersji beztłuszczowej, o niskiej zawartości tłuszczu oraz w wersji bezcukrowej i beztłuszczowej.

I ostatnie pytanie, które warto sobie zadać: Czy w domu jadłbym jogurt w proszku?
Jeśli odpowiedź brzmi „nie", dlaczego miałbym w takim razie kupować jogurt w proszku 
w sklepie z jogurtem mrożonym?

Yogen Früz jest największą na świecie franczyzodawcą jogurtu mrożonego. Wybierając Yogen Fruz, wybierasz zaufanego dostawcę. Nasi konkurenci to niewielkie, lokalne firmy, które nie posiadają międzynarodowych standardów według których mogłyby postępować.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com